Slimme rolgordijnen: Smart doet zijn intrede

Je rolgordijn bedienen met je smart phone of spraak assistent

Je leest er veel over en steeds meer consumenten kunnen de verleiding niet weerstaan en kiezen voor domotica in huis. Als we spreken over slimme rolgordijnen, wat bedoelen we dan?  Slim wordt geassocieerd met kunstmatige intelligentie en gemak tijdens het bedienen.

 Slimme rolgordijnen van Rolgordijn.com

Het smart rolgordijn heeft een lange ontwikkeling achter de rug. Er bestaan immers ontelbare systemen en protocollen en om die met je rolgordijn te laten samenwerken levert nogal wat softwarematige problemen op. Toch zijn er slimme rolgordijnen die alles kunnen.  Het kan al heel eenvoudig. We stellen je enkele opties voor:

Elektrisch smart home rolgordijn

De meest eenvoudige rolgordijn versie maar erg onbekend is het rolgordijn met koordbedienging. Met een licht rukje aan het koord zet je de motor in werking.  Dat is heel prettig voor consumenten welke bijvoorbeeld een beperking hebben en niet met een ketting overweg kunnen.

Dan is er natuurlijk de motor met afstandsbediening welke het meest voorkomt. Deze motoren kun je koppelen aan een domotica systeem en draadloos bedienen. Er zijn ook motoren met schakeldraden waardoor je deze aan elk willekeurig domotica systeem kunt koppelen dat met schakeldraden werkt. In Vlaanderen komt dit veel voor.

De motor bedienen met je smartphone is natuurlijk erg in. Hiervoor heb je een extern apparaatje nodig.  Bij Rolgordijn.com hebben ze hiervoor een smart stekker die als domotica systeem kan werken. Je kunt er naast motoren voor rolgordijnen of rolluiken ook je garage deur en verlichting mee schakelen.

Met dezelfde smart stekker stuur je de motor aan met google home of amazon alexa.

Je kan dus heel veel.  Let wel dat spraak assistenten vaak nog beperkt zijn in hun vocabulaire. Zo stuur je amazon alexa aan met het commando ‘Close the window’. Google home is hierin iets verder.

Het slimste rolgordijn

Wat als je nu al deze functies in één rolgordijn kunt samenbrengen. Het is vaak veel sneller gebeurd om even aan het koord te trekken als je in de buurt bent dan naar de afstandsbediening te lopen of je smartphone te pakken. De spraak assistent wint hier. Het commando is het snelst.  Er is nu een smart rolgordijn dat alles kan. Via bovengenoemde website kun je er meer over te weten komen.