blog.deblauwestoep.nl http://deblauwestoep.blogs.hewo.be Over raamdecoratie en het inrichten van je huis Fri, 07 Dec 2018 09:15:57 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Duorolgordijn gaat naar 300 cm breed. http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/2018/12/07/duorolgordijn-gaat-naar-300-cm-breed/ Fri, 07 Dec 2018 09:15:57 +0000 http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/?p=22 Ook voor grotere ramen is er een duo rolgordijn Duo rolgordijnen worden door de meeste aanbieders tot 240 cm breed aangeboden.  We kwamen een persbericht tegen van Hewo Raamdecoratie B.V.  Zij produceren duo rolgordijnen van het merk Hewo en zijn … Lees verder

Het bericht Duorolgordijn gaat naar 300 cm breed. verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
Ook voor grotere ramen is er een duo rolgordijn

Duo rolgordijnen worden door de meeste aanbieders tot 240 cm breed aangeboden.  We kwamen een persbericht tegen van Hewo Raamdecoratie B.V.  Zij produceren duo rolgordijnen van het merk Hewo en zijn online marktleider in Nederland met de website duorolgordijn.eu.

De fabrikant aan het woord

Directeur Henk Wouters licht toe: Onze klanten vragen met grote regelmaat naar grotere maten. Nederland heeft nu eenmaal huizen met grotere ramen dan de meeste landen om ons heen. Lang was er bij de weverijen geen interesse en technische mogelijkheid om het stof voor duo rolgordijnen breder te weven. De kwaliteit van de weefgetouwen en de finish straat van het doek konden simpelweg geen bredere doeken maken waarvan de banen in het stof recht liepen. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Onze weverij heeft naar ons geluisterd en heeft geïnvesteerd in nieuwe machines.  Het resultaat mag er zijn.  Net voor kerst 2018 is de eerste zending stoffen binnen gekomen en deze blinken uit in technische specificaties. Nog nooit eerder is het doek zo spanningsvrij geproduceerd.  We komen in Januari met twee nieuwe stofseries die we tot 300 cm breed kunnen maken.  Kanttekening blijft ondanks de superieure kwaliteit van het stof dat hoe breder een duo rolgordijn wordt, dit minder strak zal hangen.  Een rolgordijn van 3 meter zal lichte golven kunnen vertonen. Als consument kun je door heel secuur waterpas te monteren deze golven tot een minimum beperken.

Stof series

De brede duo rolgordijnen zijn voorlopig leverbaar in twee series.  Een van de twee is het gewone standaard doek dat nog steeds het meest gevraagd is. Een betere kwaliteit is het XL doek. Dat kun je gemakkelijker schoonmaken en het is dikker en stijver waardoor het iets strakker hangt. Denk bij beide series aan de bekende kleuren zoals wit, beige grijs, antraciet en zwart maar ook aan mooie hout structuren.

Het bericht Duorolgordijn gaat naar 300 cm breed. verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
Verkleuren van je houten vloer voorkomen. http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/2017/12/21/verkleuren-houten-vloer-tege/ Thu, 21 Dec 2017 19:51:52 +0000 http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/?p=16 Hoe bescherm je die mooie houten vloer tegen de zon en voorkom je dat deze verkleurt. Het is pas een jaar of drie geleden dat ik een mooie steigerplanken vloer heb laten leggen. Deze is met een mooie grijs-beige white … Lees verder

Het bericht Verkleuren van je houten vloer voorkomen. verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
Hoe bescherm je die mooie houten vloer tegen de zon en voorkom je dat deze verkleurt.

Het is pas een jaar of drie geleden dat ik een mooie steigerplanken vloer heb laten leggen. Deze is met een mooie grijs-beige white wash verf afgewerkt.  Nu wil het dat de voorkant van onze kamer pal op het zuiden ligt en we best een groot raam hebben. De zon bakt er de hele dag flink op en dat is in de zomer best warm en lastig.

Vloerkleed

Toen we ons vloerkleed laatst wilden uitkloppen, ontdekten we het. Onder het kleed was de vloer een stuk donkerder wat betekent dat de rest door de zon verbleekt is. Was me dat even balen.  Ik ben me toen gaan afvragen wat te doen om de zon en warmte buiten te houden.

Een duo rolgordijn

We hebben de duo rolgordijnen op maat laten maken.

Ik wist eerst helemaal niet wat het was.  Op internet heb ik via google gezocht naar trendy raambekleding waarmee ik zon en hitte goed buiten kan houden. Ik heb samen met mijn dochter ( die goed is met de computer) meerdere soorten raamdecoratie bekeken zoals jaloezieën en rolgordijnen.  Totdat ik het duo rolgordijn tegen kwam. OP deze website heb ik mijn duo rolgordijn op maat besteld. Je kon niet alleen de stof kiezen maar ook het model en kleur kast. Aan de onderkant kun je een bijpassende rand kiezen.  Dat ging we zó gemakkelijk allemaal en een paar weken later had ik het al in huis. Wat is het mooi geworden. Ik heb een groter vloerkleed bij Ikea gekocht en samen met het rolgordijn is mijn vloer goed beschermd.

 

Het bericht Verkleuren van je houten vloer voorkomen. verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
Nieuwe zonwering kiezen voor de slaapkamer en zolder http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/2017/12/20/nieuwe-zonwering-kiezen-slaapkamer-en-zolder/ Wed, 20 Dec 2017 10:01:19 +0000 http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/?p=13 Zonwering is in vele soorten verkrijgbaar. Hoe kwam ik tot mijn keuze. Zonwering of raamdecoratie. Het gaat min of meer om hetzelfde.  Je wil de zon graag buiten houden, maar ook de temperatuur binnen in de zomer aangenaam houden en … Lees verder

Het bericht Nieuwe zonwering kiezen voor de slaapkamer en zolder verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
Zonwering is in vele soorten verkrijgbaar. Hoe kwam ik tot mijn keuze.

Zonwering of raamdecoratie. Het gaat min of meer om hetzelfde.  Je wil de zon graag buiten houden, maar ook de temperatuur binnen in de zomer aangenaam houden en ook wil je dat de buren niet constant binnen kunnen kijken.  Dat zijn toch wel een aantal aandachtspunten die ik in overweging heb genomen alvorens mijn keuze te maken.

Taupe rolgordijnen

verdusiterend-rolgordijn-taupe-woonkamer

Onze muren hebben we grijs-beige geschilderd, een warme kleur die goed past bij onze vintage houten meubels en geborstelde eiken vloer.  Op internet zijn we ons gaan oriënteren en uiteindelijk is onze keuze op verduisterende rolgordjinen gevallen welke we op maat hebben besteld.  Deze kunnen eigenlijk alles wat ik bovenstaand omschreven heb. Ze houden de zon perfect buiten en de inkijk van de buren is verdwenen. We wonen zo een stuk aangenamer en dat schept rust in huis.  Bovendien hebben we gemerkt dat de verduisterende rolgordijnen door het speciale laagje aan de achterkant energiebesparend werken en dat is toch mooi meegenomen, nietwaar.  De gordijnen bevallen prima. We zijn er erg blij mee.

Het bericht Nieuwe zonwering kiezen voor de slaapkamer en zolder verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
Hallo allemaal http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/2017/12/18/hallo-wereld/ http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/2017/12/18/hallo-wereld/#comments Mon, 18 Dec 2017 11:07:45 +0000 http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/?p=1 Welkom bij de Blauwe Stoep.  De komende tijd wil ik je graag inspireren met leuke ideeën en trends op het gebied van raamdecoratie en de woning inrichting. Ik hoop je vaker op dit blog te mogen begroeten en dat als … Lees verder

Het bericht Hallo allemaal verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
raamdecoratie-blog-de-blauwestoep

Welkom bij de Blauwe Stoep.  De komende tijd wil ik je graag inspireren met leuke ideeën en trends op het gebied van raamdecoratie en de woning inrichting. Ik hoop je vaker op dit blog te mogen begroeten en dat als je onze berichten leuk vindt, deze veelvuldig zult delen. Veel lees plezier

Het bericht Hallo allemaal verscheen eerst op blog.deblauwestoep.nl.

]]>
http://deblauwestoep.blogs.hewo.be/2017/12/18/hallo-wereld/feed/ 1